Uusimmat

Halpalentoyhtiö WizzAir aloitti lennot Pietariin

WizzAirin Airbus A320 Pietarin Pulkovon kentällä. Kuva: Pulkovo Airport

Unkarilainen halpalentoyhtiö WizzAir aloitti ensimmäisenä eurooppalaisena halpalentoyhtiönä lennot Pietariin.

WizzAir aloitti 27. elokuuta lennot Pietariin. Yhtiö lentää Pietarin Pulkovon kentälle aluksi kahdesti viikossa Budapestista, mutta lentojen määrä on tarkoitus kaksinkertaistaa nopeasti.

Lentopäivät ovat aluksi keskiviikko ja sunnuntai. Lennot tapahtuvat illalla siten, että kone lähtee Budapestista kello 18.20 ja paluulento Pietarista lähtee klo 22 jälkeen.

Marraskuusta alkaen viikottaisten lentojen määrä kasvaa kolmeen edestakaiseen vuoroon, jolloin lentopäiviksi tulevat tiistai, torstai ja lauantai. Keväällä 2018 yhtiö lentää reittiä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Kesän matkailusesongin aikaan lentoja on jo neljästi viikossa.

WizzAir laajentaa nopeassa tahdissa reittiverkostoaan muuallakin Suomen lähialueilla. Huhtikuussa 2018 yhtiö aloittaa lennot Kievistä Tallinnaan. Suomessa yhtiö lentää Turun ja Gdanskin välillä.

WizzAirin kotikenttä on Budapest, johon yhtiö on sijoittanut 13 konetta. Kesällä 2018 yhtiö lisää tarjontaa useilla reiteillä, kuten Roomaan, Milanoon, Moskovaan, Barcelonaan, Madridiin, Bukarestiin, Pietariin, Keflavikiin, Kutaisiin ja Portoon.

Pulkovon lentoasema sijaitsee 23 kilometriä Pietarin keskustasta etelään. Suomesta junalla tulevat matkustajat pääsevät Pulkovoon Suomen rautatieasemalta metrolla. Lentoasemaa lähin metroasema on Moskovskaya, josta kulkee bussilinja 39 lentoasemalle.