Uusimmat

Finnairin uudet Marimekko-kuosit kohta kaukolennoilla

Finnair tuo uudet sinisävyiset business-luokan tekstiilit kaukolennoille. Ensimmäisen kerran ne löytyvät koneista Los Angelesin reitillä.

Tekstiilien lisäksi myös henkilökohtaiset matkapakkaukset uusiutuvat.

Uudistus on osa Finnairin design-yhteistyötä Marimekon kanssa.

Matkapakkauksien kuvioina ovat Marimekon ikonisen suunnittelijan Maija Isolan Rautasänky, Jenkka, Joonas ja Pieni melooni, ja kustakin mallista on kaksi väriyhdistelmää.

Matkapakkaukset tulevat lennoille kaksi kerrallaan, ja vaihtuvat aina puolen vuoden välein. Mukana oleva pehmeästä kankaasta valmistettu silmälappu toistaa samaa kuosia kuin itse pakkaus, ja pakkauksessa on L:a Bruketin huulirasva ja kasvovoide, hammasharja- ja tahna sekä korvatulpat.

Business luokan matkustajat saavat myös harmaat tohvelit, jotka on valmistettu kierrätetystä PET-muovista.  

Uudet Kaivo-kuosiset tyynyt ja peitot ja uudet matkapakkaukset tulevat kaikkien Finnairin kaukolentojen business-luokkaan vaiheittain syksyyn mennessä.  

Muovijätettä syntyy vähemmän

Matkapakkauksen uudistuksessa on huomioitu designin lisäksi myös ympäristönäkökulmat, ja sisällön ja pakkauksen uusiminen vähentää muovijätettä yli 4500 kilolla vuodessa.  

”Uskomme uusien kuosien ja uudistuneen sisällön ilahduttavan asiakkaitamme”, sanoo Finnairin matkustamosuunnittelusta vastaava David Kondo.

”Pussukalle löytyy varmasti käyttökohteita myös lennon jälkeen.” 

Itse pakkaus soveltuu monenlaiseen käyttöön matkan jälkeen, sitä voi käyttää penaalina, meikkipussina tai muuhun säilytykseen.

Business-luokassa tarjolla olevat tossut on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista ja matkapakkauksen hammasharjat maissitärkkelyksestä.

Hammasharja ja korvatulpat on pakattu vahapaperiin muovin sijasta, ja matkapakkauksen ja tossujen muovisuojat on poistettu kokonaan. 

Näillä muutoksilla vähennetään muovijätettä yhteensä lähes 4500 kiloa vuodessa. Uudistus on osa Finnairin tavoitetta puolittaa kertakäyttöisen muovin käyttö catering-toiminnoissa.