Uusimmat

Finnair ryhtyy tarjoamaan edullista koronatestausta lentoaseman lähellä

Useat EU-maat edellyttävät matkustajilta negatiivista koronatestitulosta maahantulon edellytyksenä. Testin voi saada edullisesti Finnairin Terveyspalveluista.

Finnair tuo markkinoille 65 euroa maksavan pika-antigeenitestin, joka hinnoittelun puolesta mahdollistaa matkalle lähtemisen yhä useammalle. Testauksen suorittaa Finnair Terveyspalvelut ja se on saatavilla 4. elokuuta alkaen Finnairin pääkonttorissa sijaitsevassa toimipisteessä. Pääkonttori sijaitsee lentoaseman läheisyydessä Vantaalla osoitteessa Tietotie 9.

Testiin voi varata ajan osoitteessa finnairtest.mbooking.fi. Varauksen voi tehdä suomalaisella henkilötunnuksella tai jos sellaista ei ole, syntymäajalla.

Testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti kahden tunnin sisällä, ja testitulos siirtyy myös Omakantaan.

– Ennakkotestaus on monissa maissa terveysturvallisen matkustuksen edellytys, joten sen on oltava saavutettavaa ja kohtuullisen hintaista kaikille, jotka haluavat matkustaa. Finnairin uusi pika-antigeenitestauspalvelu sujuvoittaa matkalle lähtöä, sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen.

Karvonen muistuttaa, että yhä useampi maa hyväksyy pika-antigeenitestauksen.

– Tavoitteenamme on lähiaikoina myös lisätä testauspaikkoja Suomessa.

Pika-antigeenitesti käy useimpiin EU- ja Schengen-maihin ja sen analytiikka on nopeasti saatavilla, mikä sujuvoittaa matkalle lähdön suunnittelua.

Jotkut maat hyväksyvät ennakkotestaukseen vain PCR-testin, jota Finnair ei toistaiseksi tarjoa.