Uusimmat

Finnair peruu lentoja Postin työehtokiistaan liittyvien tukilakkojen vuoksi

Finnair peruu maanantaina 25. marraskuuta yli 300 lentoa.

Maanantaille ilmoitettu Postin työehtokiistaan liittyvä Ilmailualan Unionin (IAU) tukilakko vaikeuttaa merkittävästi Finnairin lentojen operointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lakko koskee monia lentotoiminnan kannalta kriittisiä toimintoja, kuten koneiden kuormausta, purkua, tankkausta ja matkatavaroiden käsittelyä, Finnairin asiakaspalvelua lentoasemalla, lentojen catering-toimintoja ja Finnairin tekniikkaa.

Kun ratkaisua kiistaan ei ole löytynyt, Finnair joutuu perumaan lentoja maanantailta. Sunnuntailta ja maanantaiaamulta on jo peruttu 26 lentoa, ja maanantailta perutaan nyt vielä noin 250 lentoa. 

Lista sunnuntailta ja maanantailta perutuista lennoista ja ohjeet asiakkaille löytyy Finnairin nettisivuilta.

Finnairin liikenneohjelmassa on maanantaina 25.11. yhteensä 377 lentoa, joista Finnair pyrkii operoimaan noin 120 lentoa.

”Suunniteltu tukilakko vaikuttaa nyt valitettavasti yli kahdenkymmenen tuhannen asiakkaamme matkasuunnitelmiin”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Schildtin mukaan Finnair pyrkii löytämään asiakkaille korvaavat lennot mahdollisimman pian, mutta suuren asiakasmäärän takia siihen voi kulua aikaa.

Finnair viestii perutuista lennoista asiakkailleen tekstiviestein ja sähköpostein. Finnair tarjoaa asiakkaille, joiden lento on peruttu, uutta reititystä. Koska vaihtoehtoisia lentoja on rajoitetusti, uudelleenreititys voi viedä aikaa. Asiakkaat voivat tarkistaa uuden reitityksensä Finnairin Varaukseni-palvelusta.  Jos sopivaa uutta matkustuspäivää ei löydy, asiakkaat voivat hakea lipun hinnan takaisinmaksua.