Uusimmat

Finnair lisää lentoja Lappiin – talvikaudella 430 000 paikkaa myynnissä

Finnair lisää lentoja pohjoisen kentille talvella 2017-2018 tukemaan talven matkailukautta.

Marraskuusta huhtikuuhun kestävän huippusesongin aikana tarjolla on yhteensä 430 000 istuinta pohjoisen kentille, mikä on noin 57 000 enemmän kuin viime talvena.

Uusia lisäyksiä tulee Rovaniemelle ja Kuusamoon. Tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana Finnair lisää neljä viikkovuoroa Rovaniemelle. Lisävuoroja on keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kuusamoon Finnair lisää kolme viikkovuoroa, jotka lennetään maanantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisäys työ 23 prosenttia enemmän istuimia reitille. Rovaniemen ja Kuusamon uudet lennot operoidaan Embraer 190-lentokoneilla.

Suorat lennot Kittilään ja Ivaloon

Finnair myös vaihtaa päivittäisen Helsinki-Ivalo-Kittilä-kolmiolentonsa suoriksi lennoiksi Helsingistä Kittilään ja Ivaloon, ja tuo näin lisää kapasiteettia molempiin kohteisiin. Reitit lennetään Finnairin Airbus 320-perheen koneilla.

– Lapin vetovoima on kasvussa, ja Finnair on lisännyt systemaattisesti kapasiteettia Lappiin tukemaan kasvavaa kysyntää ja paikallisten matkailuyrittäjien tarpeita, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Reittitarjonnan lisäyksen taustalla on muun muassa aasialaisten kasvava matkustus.

– Tänä talvena Lappi on ollut Finnairin kiinalaisten asiakkaiden ykköskohteita. Yhteinen haasteemme on kauden pidentäminen talven huippusesongista myös kesään ja syksyyn.

Finnair on viimeisen neljän vuoden aikana kasvattanut Lapin talvikauden kapasiteettiaan lähes 140 000 istuimella, ja on ainoa lentoyhtiö, joka lentää pohjoisen kentille ympäri vuoden.

Finnair aloittaa ensi talvena myös suorat lennot Lontoosta, Pariisista ja Zürichistä Lappiin.