Uusimmat

Finnair karsii Lapin lentoja – ulkomaiset turistit puuttuvat

Finnair lentää tulevalla talvikaudella keskimäärin 55 viikkovuoroa Pohjois-Suomen kentille Ivaloon, Kittilään, Kuusamoon ja Rovaniemelle.

Määrä on noin puolet koronapandemiaa edeltävästä lentomäärästä. Silti suuri osa tulevan talvikauden lennoista suuntautuu Pohjois-Suomen kentille.

– Koronapandemian tuomien matkustuslinjausten vuoksi kansainvälisiä matkustajia ei tule Pohjois-Suomeen aiempien vuosien tapaan, mikä näkyy nyt lentojemme määrässä, kertoo Finnairin kansainvälisestä myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen.

Finnair pyrkii huomioimaan lennoissa myös talven suositut lomaviikot ja seuraa tarkasti kotimaan lentojen kysynnän kehittymistä.

Finnairilla on valmius lisätä lentoja joustavasti tai muuttaa lennolla käytettävää konetyyppiä lyhyelläkin aikavälillä.Finnair lentää pohjoisen kohteisiin talvella seuraavasti:

  • Rovaniemelle parhaimmillaan 22 viikkovuoroa.
  • Ivaloon 8 viikkovuoroa, joista 5 vuoroa lennetään kolmiolentona Kittilän kanssa.
  • Kittilään 14 viikkovuoroa, joista 5 vuoroa lennetään kolmiolentona Ivalon kanssa.
  • Kuusamoon 11 viikkovuoroa.

Finnairin mukaan liikenneohjelman muutoksilla ei ole vaikutusta Aurinkomatkojen kotimaan matkapakettien tarjontaan, vaan ne on huomioitu viikkovuoroissa.

Finnairin talvikauden liikenneohjelmassa on 45 kohdetta kotimaassa ja Euroopassa, ja kuusi kaukoliikennekohdetta Aasiassa, mutta viikkovuoroja on jouduttu karsimaan lähes kaikilta reiteiltä.

Kotimaassa Finnair lentää talvikaudella 2020/2021 Ivaloon, Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin, Kittilään, Kokkolaan, Kuopioon, Kuusamoon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle ja Vaasaan.