Uusimmat

Finavian lentoasemilla otetaan käyttöön suu-nenäsuojaimet

Matkustajien toivotaan käyttävän maskia lentoasemilla liikkueessaan.

Suu-nenäsuojaimien käyttöä edellytetään jatkossa kaikilta lentoasemien työntekijöiltä, jotka työskentelevät asiakasrajapinnassa.

– Laajennamme maskien käyttöä suojataksemme matkustajia ja henkilöstöä, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Lettijeff sanoo, että yhtiö haluaa tehdä parhaansa, jotta lentomatkustajat voisivat luottavaisin mielin tulla Finavian lentoasemille.

– Pyydämme matkustajia käyttämään omia maskejaan aina lentoasemalla liikkuessaan. Sopiva maski on hyvä hankkia osana muita matkavalmisteluja. Maskeja on jo ollut kenttähenkilöstön käytössä, mutta jatkossa Finavia edellyttää niiden käyttöä asiakaspalvelutehtävissä kaikissa työpisteissä, joissa ei ole erillistä suojapleksiä.

Finavia on varannut erän suu-nenäsuojaimia annettavaksi pyydettäessä niille matkustajille, joilla ei vielä ole omaa maskia mukanaan.

Näin matkustaminen turvataan Finavian lentoasemilla

Finavian henkilökunta on vastassa matkustajia ja muistuttaa heitä ohjeista sekä oikeasta toiminnasta lentoasemalla. Koronatilanteen edetessä ohjeistukset voivat muuttua nopeastikin.

Käsihygienia: Käsidesiä saatavilla asiakaspalvelupisteissä ja turvatarkastuksissa. Infoa käsihygieniasta jaossa matkustajille terminaaleissa ja työntekijöille henkilökuntakanavissa.

Turvavälit: Turvaväleistä muistutetaan teippauksilla ja viranomaisten ohjeiden avulla. Lentokenttäbusseissa kuljetetaan 50 % normaalista matkustajamäärästä. Helsinki-Vantaalla kotimaanmatkustajille ja ulkomailta saapuville matkustajille toistaiseksi omat erilliset kulkureittinsä.

Matkustajien ja henkilökunnan suojaus: Asiakaspalvelupisteisiin läpinäkyviä suojapleksejä. Suu-nenäsuojainpakko asiakaspalveluhenkilöstölle ja maskisuositus matkustajille. Lisäksi erä suojaimia matkustajien käytössä.

Siivoukset: Siivousta ja kosketuspintojen desinfiointia terminaaleissa sekä turvatarkastuslaatikoiden pesukiertoa tehostettu.

Karanteeniohjeistus: Karanteenista kertovat kuulutukset ja viranomaisten materiaalia esillä. Tuetaan terveysviranomaisten neuvontapisteen toimintaa ja oireseulontaa.

Lähtöselvitys etukäteen sähköisesti: Suosittelemme matkustajia tekemään lähtöselvityksen verkossa ennen lentoasemalle tuloa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalin lähtöselvitysautomaateista käytössä vain joka toinen automaatti turvavälien varmistamiseksi.

Turvatarkastus: Kontaktien vähentämiseksi Finavia suosittelee asiakkaita minimoimaan käsimatkatavaroiden määrän ja huomioimaan sähkölaitteiden pakkaamista koskevan ohjeistuksen.

Pysäköinti, joukkoliikenne ja matkustajien noutaminen: Matkustajia pyydetään käyttämään lentoasemalle saapuessaan ja sieltä lähtiessään taksia tai omaa autoa. Helsinki-Vantaan lentoasemalla eivät toistaiseksi pysähdy junat ja bussit.

Helsinki-Vantaalla T2-terminaali on varattu vain lähtevien tai saapuvien matkustajien käyttöön. Omalla autolla lentoasemalle saapuvia saattajia pyydetään jättämään matkustajat terminaali 2:n eteen ja poistumaan alueelta mahdollisimman nopeasti. Vastaanottajia puolestaan pyydetään paikoittamaan autonsa P3-pysäköintihalliin ja odottamaan matkustajia joko autossa tai terminaali 1:n aulassa, jossa ei tällä hetkellä ole lainkaan liikennettä.