Uusimmat

Eurooppalaiset halpalentoyhtiöt suuntaavat Lähi-Itään

Eurooppalaiset halpalentoyhtiöt suuntaavat uusille markkinoille Lähi-Itään. Ryanair on aloittanut lennot Jordaniaan, Kyprokselle ja Ammaniin.

Ryanairin mukaan yhtiö tulee avaamaan reittejä Ammaniin useilta eurooppalaisilta kentiltä. Lisäksi lennot ovat alkamassa sukellus- ja rantalomakohteena tunnettuun Akabaan, joka sijaitsee Jordanian eteläosassa, Israelin rajan läheisyydessä.

Yhtiö arvioi kuljettavansa tänä vuonna Jordanian reiteillä noin puoli miljononaa matkustajaa.

– Uudet reitit avaavat mahdollisuuksia lomailuun ja liike-elämälle kaikkiaan yhdestätoista Euroopan maasta. Jordania on upea turistikohde, sanoi Ryanairin toimitusjohtaja David O’Brien

Myös easyJet on avaamassa reittejä Lähi-Itään. Yhtiö on tänä vuonna aloittanyt yhteistyön kaukoreittejä lentävien yhtiöiden, kuten Norwegianin kanssa, jolloin samalla lipulla voi lentää useamman yhtiön lennoilla. EasyJetin suunnitelmissa on aloittaa yhteistyö Lähi-Idän paikallisten lentoyhtiöiden kanssa.

Unkarilainen Wizz Air puolestaan lentää jo Dubaihin, ja latvialainen airBaltic Abu Dhabiin.

Halpalentoyhtiöiden markkinaosuus on kasvussa Lähi-Idässä. Esimerkiksi flydubai ja Air Arabia ovat laajentaneet reittiverkostoaan itäiseen Eurooppaan. Turkkilainen Pegasus Airlines puolestaan lentää Lähi-Itään ja Eurooppaan kotikentältään Istanbulista.