Uusimmat

Euroopan vaihtoehtoiset kaupunkilomakohteet auttavat pitämään lomabudjetin kurissa

Portugalin Évora, Kroatian Olomuc tai Ranskan Nantes ovat kohteita, jotka ovat edullisempia kuin perinteiset lomakohteet.

Momondo kokosi listan vaihtoehtoisia kaupunkilomakohteita perustuen matkailijoiden suosituimpiin hakuihin.

Momondon vertailusta käy ilmi, että matkailija voi säästää majoituskustannuksissa huomattavasti suosimalla vähemmän tunnettuja kaupunkikohteita.

– Suosituissa kaupungeissa vieraileminen ei ole aina täydellistä, sillä matkailijoita häiritsee usein turistien suuri määrä ja tunne siitä, että asiat maksavat liikaa, kertoo momondon Pohjoismaisen markkinointipäällikkö Kalimaya Krabbe.

Tutustuminen vähemmän tunnettuihin kohteisiin on tapa luoda omannäköinen matka ja löytää jotain uutta.

– Bonuksena hakuja koskevat tietomme näyttävät, että majoituksesta on mahdollista säästää paljonkin yöpymällä suosituimpien kaupunkikohteiden ulkopuolella.

Euroopan kiinnostavia taide- ja museokaupunkeja

Lissabonin sijaan turistimassoihin kyllästyneiden matkailijoiden kannattaa suunnata sisämaahan Évoraan, joka tunnetaan museoiden kaupunkina.

Kaupungista löytyy lukuisia historiallisia muistomerkkejä, kuten Capela dos Ossoksen luukappeli, jota ei voi suositella heikkohermoisille.

Jos haussa on eläväinen taidekaupunki, kannattaa suunnata Lontoon sijaan Bristoliin. Bristolissa moderni ja vanha sekoittuvat sujuvasti – tästä hyvä esimerkki on People’s Republic of Stokes Croft -katutaidekeskuksen liitto viktoriaanisen Cliftonin riippusillan kanssa.

Vaihtoehto Lissabonin, Lontoon ja Amsterdamin turistikaupungeille

Kivenheiton päästä pääkaupungista tai suositusta kaupunkikohteesta voi löytyä todellinen helmi. Esimerkiksi Berliinin lähistöllä sijaitseva Leipzig on tunnettu aktiivisesta musiikkiyhteisöstään ja historiallisista nähtävyyksistään.

Napoli eteläisessä Italiassa on täynnä elämää, herkullisia ruokia ja kauniita luontokohteita.

Aurinkoisessa Sevillassa taas pääsee pyöräillen kaikkialle, ja bileet jatkuvat pikkutunneille asti. Sevillassa mahdollinen säästö yöpymishinnoissa voi olla jopa 30 prosenttia yöltä Barcelonaan verrattuna kolmen tai neljän tähden hotelleissa.

Suuntaa Berliinin, Barcelonan ja Rooman sijaan Leipzigiin, Sevillaan ja Napoliin

Kymmenestä suosituimmasta kaupunkikohteesta Amsterdam on vertailun mukaan kallein. Siellä yöpyminen kahden hengen huoneessa maksaa keskimäärin 136 euroa yöltä kolmen tai neljän tähden hotellissa.

Amsterdamia lähellä sijaitsevassa Utrechtissa samantasoinen majoitus maksaa vain 102 euroa yöltä. Mahdollista säästöä kertyy siis jopa 25 prosenttia.

– Utrecht on erinomainen kaupunkilomakohde. Amsterdam voi olla täynnä turisteja, mutta Utrecht on paljon rennompi, ja sieltä löytyy upeita kanavia ja kiinnostavia ravintoloita. Lisäksi se on vain puolen tunnin junamatkan päässä Amsterdamista – pääkaupunkiin on helppo tehdä nopea päiväreissu, vinkkaa Krabbe.

Vähemmän tunnetuista matkakohteista nauttivien kannattaa suunnata myös Leeuwardeniin, joka sijaitsee Frieslandin alueella, Amsterdamin pohjoispuolella. Leeuwarden on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2018 ja sen mielenkiintoiset taidehankkeet ovatkin vallanneet kaupungin kauttaaltaan.

Paikallisten suosikkikaupungit

Pariisi on tunnetusti kallis erityisesti majoituksen suhteen. Budjettimatkailijoiden kannattaa suunnata Nantnesiin, Bretagnen alueen eloisaan pääkaupunkiin. Majoitus kahden hengen hotellihuoneessa maksaa Pariisissa 114 euroa yöltä, ja Nantesissa matkailijat maksavat samanlaisesta huoneesta keskimäärin 78 euroa yöltä kolmen tai neljän tähden hotellissa. Mahdollista säästöä syntyy 32 prosenttia.

Réthymnonin kaupunki sijaitsee Kreetalla, vain tunnin matkan päässä Haniasta. Kuten Hania, myös Réthymnon on viehättävä venetsialaisten kortteleiden ja kauniin satamansa ansiosta, ja lisäksi erinomainen tukikohta saareen tutustumisa varten.

Kroatiassa puolestaan keskiaikainen, muurien ympäröimä Trogir sijaitsee Splitin lähistöllä pienellä saarella. Kaupungissa on marmorilla päällystetyt kadut ja bulevardi meren rannalla. Kiinnostava vaihtoehto Prahalle on Möörin viinialueella sijaitseva Olomouc.

Kauniista arkkitehtuuristaan tunnettu Olomouc on erityisesti opiskelijoiden suosima kaupunki, jossa pienpanimot ja baarit eivät lopu kesken.