Uusimmat

Euroopan halvat kaupunkilomat

Euroopasta löytyy monia kiinnostavia kaupunkikohteita, joihin lentää Suomesta parilla sadalla eurolla, eikä lentomatkakaan kestä kauaa.

Saksan suositut kaupunkikohteet Berliini ja Hampuri ovat lyhyen lentomatkan päässä, ja lisäksi edullisia.

Saksan pääkaupunki Berliini on yksi Euroopan tärkeimmistä tiede- ja kulttuurikaupungeista.

Vapaamielisestä kansainvälisestä ilmapiiristä ja vilkkaasta yöelämästä tunnettu kaupunki on varsinkin nuorten omatoimimatkailijoiden suosiossa, mutta kaupungissa on nähtävä ja koettavaa kaikenikäisille matkustajille.

Berliiniin pääsee suorilla lennoilla vajaassa kolmessa tunnissa. Keväällä 2019 Ryanair aloittaa suorat lennot Lappeenrannan ja Berliinin välillä. Helsinki-Vantaalta lentävät esimerkiksi Easyjet ja Finnair.

Meno-paluulennot Helsingistä, alkaen 69 euroa

Meno-paluulennot Lappeenrannasta, alkaen 56 euroa (lennot ma ja pe)

Berliini

Hampuri, Saksa

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin: 169 €

Satamakaupunki Hampuri tunnetaan “maailman porttina”, jonka merellisyys ja veden läheisyys hurmaa matkailijat. Elbejoki ja sen sivuhaara Alsterjoki eivät ole koskaan kaukana.

Tutustu keskustassa sijaitsevaan Mönckebergstrasseen, joka vie muun muassa kaupungintalolle eli Rathausille. Sen lähettyviltä löytyy myös Rathausmarkt-aukio, jossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia.

Historiallisiin maisemiin voi tutustua peicherstadtissa, satamassa sijaitsevalla maailman suurimmalla varastorakennusalueella, jossa on lukuisia kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja museoita. Kulttuuriharrastajat voivat nauttia klassisesta musiikista Elbphilharmonie-konserttisalissa, joka on Hampurin viimeisin lisäys arkkitehtonisten nähtävyyksien joukkoon.

Hampurin ravintoloiden hintatasossa on jonkin verran vaihtelua, mutta aterian edullisessa ravintolassa saa 8–15 eurolla.

Tutustu Zagrebiin

Zagreb, Kroatia

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin: 175 €

Viime vuosina Kroatian pienen pääkaupungin imu matkailijoiden keskuudessa on kasvanut.

Viehättävä punakattoinen metropoli Sava-joen varrella yhdistää mutkattomasti mukulakivikadut, boutique-ateljeet ja vireät kahvilat saumattomasti yhdeksi lumoavaksi matkakohteeksi.

Toiminta kaupungissa jakaantuu kahteen historialliseen osaan. Pysähdy vanhalla kaupunginportilla, nauti katuesityksistä Strossmayer Promenadella ja nappaa kuvia Pyhän Markuksen kirkosta, jonka tunnistaa helposti sen omaperäisestä mosaiikkikatosta.

Jan- ja Bundek-järvillä on päivittäin erilaisia tapahtumia.

Zagrebissa on Suomeen verrattuna matalampi hintataso. Ateria edullisessa ravintolassa maksaa 5,4–8,1 euroa.

Salzburg. Kuva: Salzburg Tourism

Salzburg, Itävalta

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin: 214,5 €

Salzburg on Unescon maailmanperintökohde, jonka vanhakaupunki edustaa selkeää barokkityylistä arkkitehtuuria.

Mozartin synnyinpaikka osoitteessa No. 9 Getreidegasse ja Lelumuseo kuuluvat Salzburgin parhaisiin nähtävyyksiin.

Schloss Hellbrunnin kesäpalatsissa voi ihastella puutarhoja ja suosittu ostosalue on Getreidegasse, kuuluisa kauppakuja, joka sijaitsee kivenheiton päässä Salzach-joelta.

Ravintolaruoka on Salzburgissa aavistuksen edullisempaa kuin Suomessa, sillä ateria edullisessa ravintolassa maksaa 6,5–14 euroa.

Salzburgin vanhakaupunki. Kuva: Salzburg Tourism

Toulouse, Ranska

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin: 219 €

Toulouse on rakennettu vaaleanpunaisesta kivestä, mistä se on saanut myös nimensä la ville rose, vaaleanpunainen kaupunki.

Kaupunki on tyylikkään kompakti ja parhaiten koettavissa kävellen. Touloisessa voi tutustua esimerkiksi kaupungin kartanoihin, jotka ovat jääneet jäljelle indigon eli sinivärin tuotannon kulta-ajoilta. Keskusaukiolta ja sen rakennusten sisäpihoilta voi jatkaa matkaa neljä vuosisataa palvelleelle Garonne-joen ylittävälle uudelle sillalle, Pont Neufille. Jokea pitkin voi myös risteillä.

Ristiretkien historiasta kertova jakobiinien luostari on tutustumisen arvoinen nähtävyys.

Toulousen hintataso on lähes sama kuin Suomessa, ja ateria edullisessa ravintolassa maksaa 10-15 euroa.

Budapest, Unkari

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin: 152 €

Ryanair lentää myös Tampereelta

Unkarin pääkaupunki sijaitsee Tonava-joen rannalla, ja siellä voi nähdä ja kokea eri aikakausien arkkitehtuuria aina barokista uusklassiseen ja art decoon asti.

Katujen varsilta löytyy lukuisia kahviloita ja ravintoloita.

Useasti uudelleen rakennetulta Budan linnan alueelta löytyvät tärkeimmät kulttuuriset rakennukset, ja Terrorin talon museossa pääsee tutustumaan entiseen salaisen poliisin päämajaan. Klassista musiikkia voi kuunnella oopperatalolla.

Szoborparkin ulkoilmamuseossa voi ihailla valtavan kokoisia patsaita.

Päivän kiertelyn jälkeen voi rentoutua maan kuuluisissa kylpylöissä, jotka saavat vetensä maan alla olevista kuumista luonnonlähteistä. 

Budapestissa pääsee huomattavasti halvemmalla kuin Suomessa: ateria edullisessa ravintolassa maksaa 4,7–7,9 euroa.