Uusimmat

Elektroniikkalaitteiden käyttökielto lievenee Finnairilla

Finnairin turistiluokka

Jatkossa Finnairin lentojen matkustajat saavat käyttää kädessä pidettäviä laitteita, kuten älypuhelimia, tabletteja ja e-kirjojen lukulaitteita lennon kaikissa vaiheissa, kunhan laitteet asetetaan lentotilaan.

Finnair on saanut Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta luvan muuttaa sääntöjä, jotka koskevat kannettavien elektroniikkalaitteiden käyttöä nousun ja laskun aikana.

Matkustajia voidaan silti pyytää sammuttamaan laitteensa, jos näkyvyys on huono laskun aikana. Kannettavia tietokoneita ei lueta kädessä pidettäviin laitteisiin, joten ne on sammutettava ja niitä on säilytettävä asianmukaisesti nousun ja laskun aikana.

– Euroopan lentoturvallisuusvirasto lievensi hiljattain määräyksiään kannettavien elektroniikkalaitteiden käytöstä, joten olemme pyrkineet saamaan samat määräykset myös Finnairin lennoille, kertoo Finnairin laatu- ja lentoturvallisuusjohtaja Antti Aukia.

– Nyt meillä on tarvittavat luvat ja voimme soveltaa uusia periaatteita. Pyydämme kuitenkin matkustajia tekemään jatkossakin yhteistyötä matkustamohenkilökunnan kanssa, sillä matkustajia saatetaan yhä pyytää sammuttamaan laitteet, jos näkyvyys on huono laskun aikana. Finnairille lentoturvallisuus on kaikkein tärkeintä, muistuttaa Aukia.