Uusimmat

EasyJet avaa suorat lennot Lontoosta Rovaniemelle

easyJet

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa lokakuun lopulla reitin Lontoon ja Rovaniemen välillä.

Lennot alkavat 31. lokakuuta. EasyJet lentää Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välistä reittiä kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin,

Yhtiön tavoitteena on kuljettaa 13 000 matkustajaa reitillä ensimmäisen talvikauden aikana.

– Olemme todella tyytyväisiä, että pystymme lisäämään Lontoosta reitin kohteeseen, jonne aiemmin ei juuri ole ollut edullisia lentoja. Reitti tulee varmasti olemaan suosittu erityisesti perheiden keskuudessa, jotka tulevat vierailemaan joulupukin luokse ja houkuttelee matkailijoita, jotka toivovat näkevänsä revontulet, sanoo EasyJet UK:n kaupallinen johtaja Sophie Dekkers.

Rovaniemi on suosittu brittituristien matkakohde. EasyJet arvioi, että kentän kautta tullaan matkustamaan myös muualle Lappiin.

– Mahtavaa, että uusi yhteys mahdollistaa turisteille joulun taian kokemisen Napapiirillä vuoden ympäri. Revontulia näkee elokuusta huhtikuuhun, ja Rovaniemellä tarjotaan myös paljon erilaisia aktiviteetteja. Talvisin turistit käyvät esimerkiksi huskyajeluilla, porofarmeilla, moottorikelkkailemassa ja laskettelemassa, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Myös Finavialla Lontoo Gatwick–Rovaniemi -reitin avaus nähdään tärkeänä virstanpylväänä Lapin matkailun kehittämisessä.

– Olemme todella iloisia, että olemme osana mahdollistamassa matkailijoiden suoraa yhteyttä Lappiin. Tämän uuden reitin avaaminen todistaa myös Lapin vetovoimaa matkailukohteena. Matkailun kehittämiseksi on tärkeää, että lentoyhtiön, lentoasemien ja Visit Rovaniemen yhteistyö pelaa saumattomasti myös tulevaisuudessa, kiittelee johtaja Jani Jolkkonen Finaviasta.