Uusimmat

CNN listasi Tel Avivin kesäkuun ykkösmatkakohteeksi

Tel Aviv on CNN:n kesäkuun matkasuositusten kärjessä. Tutkimuksen jälkeen CNN Travel listasi top 5 matkakohdetta kesäkuulle, joissa on miellyttävä sää, eikä suuria väkijoukkoja tai kalliita sesonkihintoja.

Tel Aviv oli listan sijalla numero 1, ja sitä seurasivat Asheville, Yhdysvaltojen Pohjois Carolinasta, Pietari Venäjältä, Split Kroatiasta, Lake Powell, Yhdysvaltojen Arizonasta ja Utahista.

Mitä CNN kertoi Tel Avivista:

– Kevät ja syksy ovat Tel Avivin edullisempia välikausia, mutta kesäkauden suosioon on olemassa syy. Erityisesti eurooppalaiset parveilevat Israelin Välimeren rannikolla tänä vuodenaikana.

– Israelin toiseksi väkirikkaimmassa kaupungissa on tietenkin tarjolla paljon historiallisia ja kulttuurikohteita. Tel Avivin White City nimettiin UNESCON maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 2003. Alueella on yli 4 000 rakennusta, jotka on rakennettu Bauhaus- tai kansainväliseen tyyliin — enemmän kuin missään muussa kaupungissa maailmassa. Arkkitehtuurikierroksia voidaan tehdä Bauhaus-keskuksen kautta.

– Vuonna 2006 avatulla Inga Gallery of Contemporary Art -nykytaiteenmuseolla on aina ollut tärkeä rooli Israelin taidekentän edistämisessä ja vaalimisessa.

Bialik House oli aiemmin Heprean kansallisrunoilija Hayyim Nahman Bialikin koti, joka toimii nykyisin museona. Alexander Baerwaldin alaisuudessa opiskellut Joseph Minor rakensi talon vuonna 1925, ja hän pyrki luomaan “heprealaisen arkkitehtuurityylin”.

Rantalomailijat nauttivat kesäkuussa 27 asteen ja 20 asteen välisistä lämpötiloista ja erittäin vähäisestä sateen mahdollisuudesta. Tel Avivissa on monia rantoja, joista valita mieleisensä.

Muutamia vaihtoehtoja:
– Bograshov Beach on paikka katsella ja nauttia sekä Tel Avivin arkkitehtuurista että Välimerestä.
– Ajami Beach on hiljaisempi vaihtoehto, jos haluat paeta Tel Avivin hälinää.
Mezizim Beach tarjoaa rentoa tunnelmaa, myöhäisillan vaihtoehtoja sekä leikkikentän.