Uusimmat

British Airways uusii kaukoreittien business-luokan

Uudesta business-luokasta on tulossa entistä ylellisempi. Ensimmäiset ”Club Suite” -istuimet ovat käytössä heinäkuussa.

British Airwaysin Airbus A350-koneisiin asennettava uusi business-luokka korvaa entisen ykkösluokan. Uudet istuimet tarjoavat enemmän yksityisyyttä oman välioven ansiosta, jolloin matkustus tapahtuu käytännössä omassa sviitissä.

Uusitussa business-luokassa istututaan siten, että ikkunapaikalta on pääsy käytävälle ja keskellä on kaksi istuinta. Istuin kääntyy täysin vaakasuoraan sängyksi. Istuimeen kuuluu myös 18,5 tuuman näyttö, virtaa kannettavalle sekä usb-laitteelle.

”Jokaisesta uudesta sviitistä on suora pääsy käytävälle ja siihen kuuluu ovi, joka takaa omaa rauhaa. Olemme tehneet kovasti töitä varmistaaksemme sen, että Club World -kokemukset uudistuneista lounge-tiloista, Do & Co: n uusista gourmet-valikoista Heathrow’n lennoilla, ja The White Companyn esittelemät ylelliset vuodevaatteet heijastavat brittiläistä tyyliä ja laatua, jota asiakkaat meiltä odottavat”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Alex Cruz.

Myös matkustaminen Airbus A350-koneessa tarjoaa uudenlaista matkusmukavuutta alhaisen melutason ansiosta. Koneen valaistuksella pyritään rauhoittamaan varsinkin yöaikaan matkustusta. Samoin matkustamon paineistukseen on kiinnitetty huomiota niin, että paine vastaa oleskelua 6000 metrin korkeudessa.

Business-luokan Club World-matkustamossa on 56 paikkaa.

Uudistetun business-luokan lisäksi British Airwaysin Airbus A450 koneisiin panostaa World Traveller Plus -luokkaan. 56-paikkaisessa osastossa matkustusmukavuutta on parannettu monin tavoin, esimerkiksi ruokailun osalta.

Turistiluokassa, jota British Airways kutsuu World Traveler-luokaksi, on 219 paikkaa.

Koneessa on nopea langaton nettiyhteys, jolloin esimerkiksi internetiä voi käyttää omilla mobiililaitteilla.

British Airways testaa uutta Airbus A350-konetyyppiä aloittamalla lennot Lontoon ja Madridin välillä, jolloin henkilökunta voi perehtyä konetyyppiin lyhyillä reiteillä.

Airbus A350-koneet aloittavat kaukolennot lokakuussa. Tuolloin yhtiön laivastossa on jo kolme A350-konetta ja myös kaksi Boeing 777-konetta saavat uuden sisustuksen.

Enemmän uusittuja Club Suite-istuimilla varustettuja koneita tulee liikenteeseen vuoden 2020 alusta lukien.

”Club Suite on osa British Airwaysin 6,5 miljardin punnan investointiohjelmaa”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Alex Cruz.

Viiden seuraavan vuoden aikana British Airways vastaanottaa 72 uutta lentokonetta, joista kaukoreiteille tulevat Airbusin A350-1000 ja Boeing 787-10 – koneet. Lyhyemmille reiteille laivastoon tulvat A320- ja A32 Neo-koneet.

Lisäksi yhtiö on tilanne 18 uutta Boeing 777-9 -lentokonetta.