Uusimmat

Berliinin Brandenburgin uusi lentoasema avautunee 2020

Berliinin uusi Brandenburgin terminaali

Uuden lentoaseman avajaisia on tarkoitus juhlia uusimman arvion mukaan lokakuun viimeisenä päivänä vuonna 2020.

Uusi Brandenburgin lentoasema korvaa nykyiset Schönefeldin ja Tegelin lentoasemat. Alunperin sen piti korvata myös Tempelhofin lentoasema, mutta kenttä ehdittiin sulkea jo aiemmin.

Mikäli avajaisia vietetään suunnitellusti 30.10.2020, lennot Tegelin kentälle päättynevät viikkoa myöhemmin 8. marraskuuta. Tosin saksalaiset ovat itse arvioineet, että uusi kenttä on jo valmistuessaan liian pieni, jolloin Tegelin kenttää ei voitaisi sulkea aivan heti.

Myös viereinen Schönefeldin vanha terminaali jääneet käyttöön ainakin siihen asti, että Brandenburgiin saadaan rakennettua lisää terminaalikapasiteettia.

Uuden lentoaseman rakentaminen on osoittautunut saksalaisille lähes ylivoimaiseksi urakaksi. Alunperin lentoaseman piti valmistua vuonna 2012, mutta rakennus- ja suunnitteluvirheiden vuoksi töitä on jouduttu jatkamaan. Pitkittyneiden rakennustöiden takia urakoitsijoita on ajautunut myös konkurssiin.

Suurimmat ongelmat liittyvät paloturvallisuuteen. Esimerkiksi lentoaseman sprinklerijärjestelmää ei saatu toimimaan ja lukuisat rakenteista eivät täyttäneet paloturvallisuusmääräyksiä.