Uusimmat

Aurinkokohteet, joihin suomalaiset mielivät nyt lämmittelemään

Malaga

Suomalaiset mielivät nauttimaan auringon lämmöstä, kun omassa kotimaassa kaulahuivi on kaivettava esiim. Loka-marraskuun haetuimpien lomakohteiden lista kertoo mihin tulevana talvena omatoimimatkailijat matkustavat.

Matkahakukone momondon hakujen perusteella Espanja ja Thaimaa pysyttelevät suomalaisten loppusyksyn haavekohteiden kärjessä.

Eteläisessä Espanjassa lämpö viipyilee myöhälle syksyyn, ja Thaimaassa lomasäät suosivat matkailijaa sadekauden jälkeen marraskuusta aina maaliskuuhun asti, jolloin alkaa maan kuumin vuodenaika.

– Näiden ikisuosikkien rinnalle tulee vuosittain joitakin uusia tuttavuuksia, joiden suosio on selvästi kasvussa suomalaisten keskuudessa. Nouseva kohde on esimerkiksi Bali, joka on tänä vuonna kymmenen suosituimman aurinkokohteen listalla, kertoo momondon Pohjoismaiden PR-päällikkö Kalimaya Krabbe.

Lähtökaupungeilla omat suosikkinsa – Málaga suosituin koko maassa

Lentohakujen perusteella Málaga on selvästi suosituin aurinkolomakohde loka-marraskuulle 2018 koko maassa.

Kaupunkikohtaisia erojakin toki löytyy, kun katsotaan kymmentä suosituinta lentokohdetta suomalaisten lähtökaupunkien perusteella. Teneriffan Santa Cruz ei pääse koko maan tai Helsingin listalle, mutta löytyy niin Tampereen, Turun kuin Oulunkin kymmenen suosikin joukosta.

Kaukokohteista suosittuja läpi maan ovat Dubai ja Miami, jotka ovat molemmat kuuluisia kuumasta säästä. Samoin Los Angeles ja Bali keräävät runsaasti hakuja Suomesta.

Tampereen seudulta matkustavat hakevat lentoja lisäksi Uuden-Seelannin Aucklandiin. Turusta lähtijöiden oma suosikkikohde on Palma de Mallorca ja Oulusta lentävien Vietnamin Ho Chi Minh sekä Turkin Antalya.

Suosituimmat lentohaut loka-marraskuussa 2018

1. Málaga
2. Bangkok
3. Barcelona
4. Lissabon
5. Dubai
6. Miami
7. Rooma
8. Las Palmas
9. Los Angeles
10. Denpasar, Bali