Uusimmat

Apollomatkat talvi 2019: Uutuutena valmismatkat Dohaan

Katara beach in Doha,Qatar sunset view with clouds in the sky in background

Apollomatkat lentää Dohaan Qatar Airwaysin siivin joulukuun puolivälistä alkaen.

Tarjolla on viikon valmismatkoja Qatarissa.

Doha sijaitsee Arabian niemimaalla, Persianlahden rannalla. Nopeasta kasvusta huolimatta Doha on säilyttänyt arabialaisen identiteettinsä. Dohassa on helppo tutustua paikalliseen elämään ja tutustua aitoon Qatariin.

Kohde tarjoaa matkailijalle aurinkovarman ilmaston ja rantojen lisäksi tasokkaita hotelleja, kulttuuria, pilvenpiirtäjiä ja aavikkomaisemia.

Aikaero Dohaan on vain tunnin, joten se on mainio matkakohde talven lomalle.

– Qatarin pääkaupunki Doha on hieno lisäys kattavaan kohdetarjontaamme Arabian niemimaalla. Alueen suuret kaupungit kehittyvät huimalla vauhdilla, eikä Doha ole poikkeus, kertoo Apollomatkojen myyntijohtaja Kimmo Rasimus.

Doha on myös kulttuuripääkaupunki, sillä siellä on arabialaisen nykytaiteen museo ja Qatarin kansallismuseo. Pilvenpiirtäjien lisäksi kaupungissa on myös kauniita luontomaisemia ja kävelyreittejä.

Suuret puistot ovat suosittuja rentoutumispaikkoja niin matkailijoiden kuin paikallisten parissa. Corniche, eli Dohan seitsemän kilometria pitkän rantakadun varrella on palmuja, upeita rakennuksia ja palkittuja ravintoloita.

Aurinkolomalla Dohassa

Dohassa on useita rantoja, joista monet ovat hotelleille kuuluvia. Hotellien omille rannoille pääsee usein sisäänpääsymaksulla.

Dohan parhaat rannat sijaitsevat kaupungin pohjoispuolella. Al Marrouna, jota kutsutaan myös French Beachiksi, on melko matala hiekkaranta. Fuwairat Beach sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Dohasta ja koostuu valkoisesta kalkkikivistä jotka muodostavat lahtia ja turkoosin sinisiä vesiä.

Länsirannikolla voit vierailla Dukhan ja Umm Babin kauniilla rannoilla.

Dohassa hintataso on pysynyt maltillisena

– Doha tarjoaa samankaltaista ylellisyyttä ja modernia infrastruktuuria kuin niemimaan muutkin suuret kaupungit.

Dohassa kannattaa piipahtaa kaupungin vanhimmilla markkinoilla. Souk Waqifista voi ostaa arabialaisia mausteita, villatuotteita ja makeaa hunajaa.

Souk Waqif on rakennettu kuin labyrintti kapeine kujineen, joiden varrella on kauniita vanhoja puuovia ja antiikkisia lyhtyjä. Ostoksien jälkeen voit levähtää kuin paikalliset, ja nauttia vesipiipusta shisha loungessa.

Doha on talvikohde, jossa ilmasto on miellyttävimmillään syyskuusta huhtikuuhun jolloin lämpötila harvoin putoaa alle 20 asteen.

– Dohassa vietetään lomaa upeassa ilmastossa ja tasokkaissa hotelleissa nauttien aidosta arabialaisesta kulttuurista, jatkaa Apollomatkojen myyntijohtaja Kimmo Rasimus.

Dohaa kutsutaan usein Lähi-idän kulttuuripääkaupungiksi erityisesti Arab Museum of Modern Artin sekä Qatarin kansallismuseon ansiosta. Tulevina vuosina matkailun odotetaan lisääntyvän merkittävästi, sillä Qatar toimii vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen isäntämaana.

Lentomatka Helsingistä Dohaan kestää noin kuusi tuntia.

Lue lisää:

Apollomatkojen valmismatkat Dohaan