Uusimmat

Apollomatkat talvi 2017-2018: Uutuskohde Kap Verde

Apollomatkat lentää talvikaudella 2017-2018 uutuuskohteeseen Kap Verdelle.

Apollomatkojen kohde Kap Verdellä on Salin saarella sijaitseva aurinkoinen Santa Maria.

Aurinko paistaa saarella jopa 350 päivää vuodessa ja keskilämpötila on talvellakin noin 23 astetta, joten lomatunnelmaan pääsee helposti.

Pitkä hienohiekkainen ranta soveltuu hyvin niin uimiseen kuin vesiurheiluunkin, ja uusi viiden tähden Hilton Sal Capo Verde tarjoaa hyvät ja tasokkaat puitteet aurinkoiseen lomailuun. Hotelli kuuluu Apollo Mondo Selected hotellivalikoimaan.

– Hienoa, että voimme vihdoin vastata Kap Verden suureen kysyntään ja lentää Suomesta oman lentoyhtiömme Novairin uusilla koneilla kohteeseen koko talvikauden, sanoo Apollomatkojen operatiivinen johtaja Tuomas Luukkonen.

Kap Verde sijaitsee Atlantin valtamerellä, noin 450 kilometrin päässä Länsi-Afrikan rannikolta ja kuuluu Makaronesian tasavaltaan.

Surffareiden lomakohde

Kap Verden saariryhmä on tunnettu hyvistä surffausmahdollisuuksistaan. Tänne saapuvat surffarit nauttimaan niin aalloista kuin tuulistakin, ja olosuhteiden sanotaankin olevan huippuluokkaa purjelautailuun.

Saariryhmä Länsi-Afrikan kupeessa Kap Verde sijaitsee Länsi-Afrikan rannikolla, Senegalin ulkopuolella ja parin tunnin lennon päässä Kanariansaarilta. Saarilta löytyy myös asumattomia kolkkia ja pienempiä saaria.

Portugalin entinen siirtomaa

Kap Verde oli aikanaan Portugalin siirtomaa, ja portugali onkin jäänyt maan viralliseksi kieleksi.

Myös kulttuurissa on paljon vaikutteita niin Portugalin kuin Brasiliankin kulttuureista. Esimerkiksi Kap Verdellä suosittu musiikkityyli muistuttaa tunteellista portugalilaista fadoa.

Suola on yksi Kap Verden tärkeimmistä luonnonvaroista, ja sitä on viety maasta jo satoja vuosia.

Lennot Novairilla tiistaisin

Kap Verdelle lennot tapahtuvat Apollon oman lentoyhtiön Novairin uusilla Airbus 321 neo –koneilla.

Lentoaika Suomesta Kap Verdelle on noin yhdeksän tuntia. Novair ei kuitenkaan lennä saarelle suoraan Helsingistä, vaan kone tekee välilaskun Tukholman Arlandassa. Tukholman jälkeen suora lento kestää noin 7,5 tuntia.

Apollomatkat järjestää valmismatkoja Kap Verdelle lokakuun alusta pitkälle kevääseen asti.

Lue lisää:
Apollomatkojen matkat Kap Verdelle
Apollomatkojen Novair aloittaa lennot Helsinki-Vantaalta