Uusimmat

Air Leap aloittaa suorat lennot Turusta Tukholman Arlandaan

Ruotsalainen Air Leap aloittaa tammikuussa 2022 suorat lennot Tukholman Arlandan ja Turun välillä.

Air Leap liikennöi reittiä 24. tammikuuta alkaen. Yhtiöllä on kaksi meno-paluulentoa Arlandan ja Turun välillä niin, että lennot ajoittuvat keskipäivään ja iltaan.

Viikonloppuisin Turusta on yksi suora lento Tukholmaan lauantaina ja paluu sunnuntaina.

Air Leap lisää myös Maarianhaminan ja Turun välisten päivittäisten edestakaisten lähtöjen määrän kahteen. Siten Turusta Tukholmaan on jatkossa tarjolla yhteensä neljä lähtöä, joista kaksi on suoria ja kaksi välilaskulla Maarianhaminaan.

– Turun ja Tukholman välinen yhteys on historiallisesti ollut tärkeä molemmille kaupungeille. Pandemian puhkeamisen jälkeen Tukholma ja Turku ovat kuitenkin olleet ilman suoria lentoja, sanoo Air Leapin kaupallinen johtaja Johan Giæver Marvik.

Marvik muistuttaa, että lennot tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia hyödyntää myös jatkolentoja Arlandasta.

– Olemme iloisia voidessamme avata uudelleen suoran lentoyhteyden Turun ja Tukholman välillä. On hienoa nähdä matkustamisen piristyvän ja yhteyksien Suomeen ja Suomesta vähitellen palautuvan, kertoo Finavian myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori.

– Turun seudulla on historiallisesti ollut vahvat siteet Ruotsiin ja myös merkittävä määrä ruotsia äidinkielenään puhuvia asukkaita. Suunnitelmamme yhteistyöstä SAS:n kanssa avaa nyt mahdollisuuden hyödyntää Arlandan kattavia jatkoyhteyksiä muualle Ruotsiin ja maailmalle, sanoo Air Leapin toimitusjohtaja Jon Melkersson.

Air Leap on ruotsalainen alueellinen lentoyhtiö, jonka kohteet ovat Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Tällä hetkellä yhtiö operoi noin kymmeneen kohteeseen.